top of page

SAMTALER

Forventninger

For at få mest muligt ud af vores forløb, er det vigtigt, at arbejdet ikke kun finder sted under selve samtalerne. I samtalerne samler vi op på og lægger planer for det arbejde, du gør, imellem vores møder. Det er vigtigt at du arbejder med de ting, vi taler om, mellem møderne, da det er her, den egentlige forandring og bedring skal ske.

Under samtalerne snakker vi om, hvordan det kan se ud - det kan fx være at afsætte 15-30 minutter om dagen til et bestemt redskab eller til refleksion. Vi tilpasser det også, så det er noget, du tænker er realistisk og overskueligt - hvis det ikke er realistisk for dig, dur det ikke. Du skal derfor ikke være nervøs.

Personlige samtaler

Personlige samtaler er samtaler, hvor vi mødes i min praksis. Der er parkering ved praksissen, så du behøver ikke afsætte tid til at finde dette. Der er ingen grund til at komme alt for lang tid i forvejen, men hvis du er tidligt på den, er der et venteværelse, hvor du kan tage plads, indtil jeg er klar (hvis jeg fx stadig er i samtale med en anden klient).

Personlige samtaler i dit hjem

Personlige samtaler i dit hjem foregår stort set som andre samtaler. Der er visse ekstra udgifter forbundet med disse samtaler (se evt. under Priser), men ellers er det vigtigste for en god samtale, at du har et sted, vi kan sidde behageligt og uden at blive forstyrret.

Telefoniske samtaler

Ved telefoniske samtaler ringer jeg dig op, når tiden kommer til, at vores aftale starter. Når vi indgår aftaler om et forløb, får jeg altid dit telefonnummer, og medmindre andet er aftalt, er det dette nummer jeg bruger til telefoniske samtaler.

Det er vigtigt, at du går til telefoniske samtaler med samme tilgang som personlige samtaler - dvs. at du koncentrerer dig om samtalen, finder et stille sted uden for meget larm og forstyrrelser og vigtigst af alt: At din telefonforbindelse er god nok til, at vi kan høre hinanden. Hvis telefonforbindelsen er dårlig, kan det ende med at være meget forstyrrende, hvis jeg fx hele tiden skal bede dig om at gentage, fordi jeg ikke kan høre, hvad du sagde. Hvis du bor et sted med dårlig forbindelse, kan det være, at en videosamtale vil være bedre.

Under telefonsamtaler har jeg ikke mulighed for at se dig, så det kan være lidt sværere for mig at opfatte, hvis du fx bliver berørt. Derfor spørger jeg måske mere ind til dine reaktioner, eller det kan være, vi snakker om hvordan, vi griber det an, forud for samtalen.

Videosamtaler

Til videosamtaler bruger jeg app'en Microsoft Teams. Teams fungerer både på computere, tablets og smartphones og er forholdsvist nemt at bruge. Du kan se vejledning i at bruge app'en her på siden.

Når vi bruger Teams, sender jeg dig et mødelink på e-mail, som du bruger til at tilgå mødet. Linket sender jeg umiddelbart efter, vi har lavet vores aftale. Det kan være en god idé at tjekke, om det virker forud for samtalen - der sker ikke noget ved at klikke på det dagen før, du kan sagtens bruge linket igen.

Når vi bruger videosamtale er det vigtigt, at du har et fungerende webcam, så vi kan se hinanden. Du kan også bruge headset for bedre lyd, men det er ikke et krav.

bottom of page