top of page

VIDEOSAMTALER:VEJLEDNING

Når vi aftaler et video-møde, sender jeg et link til dig forud for mødet - dette modtager du på din mail. Hvis du ikke har prøvet Microsoft Teams-møder før, kan det være en god idé at læse nedenstående vejledning og prøve trinene før vores møde, så vi ikke bruger din samtale på tekniske udfordringer. Hvis vi har aftalt et video-møde, og du ikke er logget på 5 minutter efter vores tid starter, ringer jeg til dig i stedet.

Nedenfor kan du læse korte vejledninger - hvis disse ikke hjælper, kan det være en idé at søge på Google eller Youtube efter mere udførlige vejledninger eller få hjælp fra en mere IT-kyndig ven.

Computer (PC og bærbar)

Hvis du bruger en computer til at deltage i mødet (fx Microsoft pc), behøver du ikke andet end din almindelige internet-browser til at deltage i mødet. Når du klikker på mødet, får du oftest 2 muligheder: Download Microsoft Teams eller Deltag fra web. Her kan du blot vælge Deltag fra web, hvorefter du sendes videre til en side, hvor du kan skrive dit navn (kun fornavn), slå kamera og mikrofon til, og derefter klikke Deltag nu. Herefter kan du blot afvente, at jeg starter mødet.

Smartphone, tablet og Apple-enhed

På mobiler og tablets kræver det en app at deltage i video-møder på Microsoft Teams. App’en hedder ”Microsoft Teams” og kan hentes i Google Play, App Store eller lignende. Når du trykker på det tilsendte link til mødet, vil din telefon/tablet/Mac selv bede dig om at hente app’en. Du kan altid bruge linket igen senere til at åbne mødet/hente app’en.

Når du har hentet app’en og trykker på linket for at deltage i mødet, skal du vælge Deltag som gæst. Herefter kan du skrive dit navn (kun fornavn) og derefter trykke Deltag som gæst. Du vil blive sendt videre til en side, hvor der står "Nogen i mødet burde snart lukke dig ind." Nu kan du blot afvente, at jeg starter mødet.

Du skal muligvis give Microsoft Teams tilladelse til at bruge dit kamera og din mikrofon - det spørger app'en selv om. Disse er nødvendige for at kunne deltage i mødet.

bottom of page